Alternatief ‘jubileumconcert’

Dit jaar bestaat Stadsharmonie KVA 185 jaar. Dat zouden we het hele jaar groots gaan vieren. Voor vandaag, zaterdagmiddag 6 juni 2020, stond het jubileumconcert op de Heuvel in Oss op de agenda. Het zou een van de hoogtepunten worden van ons jubileumjaar. Alle voorbereidingen waren getroffen, het programma was klaar, de muziek was besteld. Toen kwam corona…

Toen duidelijk werd dat het geplande jubileumconcert, net als de meeste van onze jubileumactiviteiten, geen doorgang kon vinden, besloot KVA-dirigent Marc Kocken een alternatief. Hij vroeg de leden van Stadsharmonie KVA om thuis, ieder voor zich, een filmpje te maken terwijl zij de mars Arsenal van Jan van der Roost speelden.

De door de leden gemaakte opnames werden door KVA-bassist Sjoerd van den Berg, geassisteerd door Edwin Siahaija, samengevoegd tot een geheel. Zo kan iedereen die dat wil, via de onderstaande link, genieten van ons muzikale verjaardagscadeau aan Oss. Veel kijk- en luisterplezier gewenst!

Beluister via deze link onze uitvoering van de mars Arsenal

Een bijzondere Dodenherdenking

Vanwege de Coronacrisis vonden de meeste Dodenherdenkingen in Nederland dit jaar op een aangepaste manier plaats. Om deze 4 mei, in het jaar dat in Nederland 75 jaar bevrijding wordt gevierd, toch aandacht te geven, werd een oproep gedaan aan alle trompettisten in Nederland. Hen werd gevraagd om op maandagavond 4 mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te blazen. Ook KVA-trompettisten gaven aan deze oproep gehoor.

Henk van der Lee speelde de taptoe thuis vanaf het balkon en Nancy van Bergen bij de Ministerhof in Oss. Samen met Eric van der Lee en met medewerking van Jolanda Nederkoorn speelde Nancy daarna ook nog het Wilhelmus.

Kamerorkest Kamerosso toegetreden tot KVA

KamerOsso is een kamerorkest voor (enigszins) gevorderde amateurmuzikanten van alle leeftijden. Ons doel is klassieke en licht klassieke muziek maken, maar ook uitstapjes naar bijvoorbeeld filmmuziek worden niet geschuwd. KamerOsso staat onder leiding van Jeroen Geurts, een inspirerende en professionele dirigent.

De repetities zijn op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Basisschool ‘Het Baken’
Vlasakkers 3
5345 BC Oss

KamerOsso is een zelfstandig opererend orkest, behorend bij Stadsharmonie KVA in Oss.
Speel je een strijk- of blaasinstrument (bijv. viool, altviool, cello, contrabas hobo, fluit, fagot, klarinet, hoorn) en ben je benieuwd of KamerOsso ook voor jou een fijne plek is om samen muziek te maken, neem dan contact op via het telefoonnummer of e-mailadres op deze website.

Je bent van harte welkom, we maken graag kennis met je!