Al 45 jaar is er op de eerste zondag in januari in de Lievekamp het Nieuwjaarsconcert. Stadsharmonie KVA is hierin al jaren het traditionele harmonieconcert voorbij en het wordt door velen in Oss gezien als de muzikale start van het nieuwe jaar. Door de Corona crisis is een Nieuwjaarsconcert in de vertrouwde vorm helaas niet mogelijk, zoals ook de activiteiten in het kader van het 185 jarig bestaan geen doorgang hebben kunnen vinden in 2020. Als alternatief werkt KVA, met de steun van verschillende culturele en professionele partners, aan een registratie die op 3 januari 2021 om 12 uur ’s middags uitgezonden gaat worden via Dtv.

Stadsharmonie KVA krijgt voor dit bijzonder project een bijdrage van het Cultuurfonds Amateurkunst Oss. Hiermee is KVA een van de eerste die steun van dit fonds mag ontvangen.

Te zien op Dtv en YouTube

Het “Nieuwjaarsconcert” zal ook te bekijken zijn via de Dtv website en het KVA YouTube kanaal. Zo laat KVA muzikaal weten de inwoners van Oss niet vergeten te zijn kan iedereen in Oss genieten van het programma.

Naast Stadsharmonie KVA wordt het programma mede invulling gegeven door balletschool Dimphy en zanger Mick van Haaren. Met deze invulling blijft een traditie van jaren op een bijzondere manier in stand en krijgt Oss ondanks Corona crisis toch zijn Nieuwjaarsconcert 2021!