Al 45 jaar vindt op de eerste zondag in januari in de Lievekamp het traditionele nieuwjaarsconcert van KVA plaats; door velen in Oss wordt dat gezien als de muzikale start van het nieuwe jaar. Vanwege de coronacrisis is een concert in de vertrouwde vorm helaas niet mogelijk.

Videostream

Als alternatief werkt KVA, met verschillende culturele en professionele partners aan een registratie die op 3 januari 2021 om 12.00 uur zal worden uitgezonden via Dtv. Daarnaast zal het concert te streamen zijn via de Dtv-website en het KVA YouTube-kanaal. Zo kan iedereen in en buiten Oss van de voorstelling genieten, zeker de inwoners die zich door de coronacrisis beperkt of eenzaam voelen.

Voorbereidingen

In verband met de corona-beperkingen repeteert het harmonieorkest al sinds september in twee opgesplitste orkesten. Op die manier wordt elke dinsdagavond hard gewerkt aan een muzikaal programma dat de basis voor het Nieuwjaarsconcert van 3 januari 2021 moet worden.

Samenwerking

De uitzending op 3 januari wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking van theater De Lievekamp, Dtv, FuseBusiness, balletschool Dimphy en zanger Mick Stender. Met deze invulling blijft een traditie van jaren op een bijzondere manier in stand en krijgt Oss ook in deze coronatijd toch zijn nieuwjaarsconcert 2021!

Houd zondag 3 januari 2021 om 12.00 uur vrij in uw agenda om te genieten van een mooie muzikale registratie van het ‘traditionele’ Nieuwjaarsconcert.