Op woensdag 20 oktober 2021 vond op basisschool De Korenaer de laatste les plaats van de Blazersklas van Stadsharmonie KVA. Na afloop van deze les kregen alle deelnemende leerlingen een Blaasdiploma uitgereikt.

De Blazersklas is een vervolgtraject op het succesvolle project ‘Allemaal Blaasmuziek’ dat KVA al op verschillende Osse basisscholen heeft uitgevoerd. Tijdens het project maken de leerlingen kennis met de blaasmuziek en worden zij in de gelegenheid gesteld om zelf te ervaren hoe het is om op een blaasinstrument te bespelen.

Enthousiaste leerlingen kunnen zich aanmelden voor de Blazersklas, waarna zij op school – op het instrument van hun keuze – les krijgen van een gediplomeerde muziekdocent. De jonge muzikantjes krijgen van KVA gratis een instrument in bruikleen. Na de Blazersklas kunnen ze doorstromen naar het beginnersorkest Opmaat van Stadsharmonie KVA en tegelijkertijd lessen volgens bij de Muzelinck, centrum voor de kunsten, in Oss.

Nieuwe aanmeldingen

Van de leerlingen die dit jaar op De Korenaer deelnamen aan het project ‘Allemaal Blaasmuziek’ hebben zich maar liefst dertien kinderen aangemeld om door te gaan in de Blazersklas. Drie leerlingen die dit schooljaar meededen aan de Blazersklas, hebben zich aangemeld om door te gaan in het beginnersorkest Opmaat.

Vandaag vond op basisschool John F. Kennedy in Oss de laatste les plaats van het project ‘Allemaal Blaasmuziek’. Leerlingen van de Blazersklas van De Korenaer hebben tijdens deze laatste les ook meegespeeld. Na de herfstvakantie wordt duidelijk hoeveel leerlingen van de John F. Kennedyschool door willen gaan in de Blazersklas.

KVA-vrijwilligers

Het project ‘Allemaal Blaasmuziek’ en de Blazersklas worden mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van KVA, onder leiding van Carina Joosten, Monique Nagelgast en Cor Hoorens. KVA-dirigent en trompetist/vakdocent Marc Kocken maakt de leerlingen wegwijs op het blaasinstrument van hun keuze.