Op vrijdag 30 oktober 2020, de vooravond van Halloween, werd door beginnersorkest Opmaat een griezelig goede Halloween-videoclip opgenomen.

Onder leiding van dirigent Anne-Marie Seelen werd de afgelopen weken hard gerepeteerd aan het werk Halloween Party van componist Ivo Kouwenhoven. Zoals altijd werd het beginnersorkest ook nu ondersteund door enkele ervaren muzikanten uit het harmonieorkest. Gisteren kwamen de muzikanten van het orkest in Halloween-outfit, en sommigen angstaanjagend goed geschminkt, naar de repetitie voor de opnames van de videoclip.

Coronaproof

Tanja Tauriello zorgde voor de vele rekwisieten waarmee het repetitielokaal in buurtcentrum De Binnenstad werd omgetoverd tot een heuse filmset in Halloween-stijl. Uiteraard zat iedereen op veilige afstand van elkaar, zoals het Corona-protocol van de muziekbond KNMO voorschrijft.

Videoclip

De videoclip, die een initiatief was van Anne-Marie Seelen en Geerten Broeckaart, werd op professionele wijze opgenomen door KVA-bassist Sjoerd van den Berg. Sjoerd zorgde ook voor de razendsnelle eindmontage van de clip, die te zien is op het YouTube-kanaal van Stadsharmonie KVA.

Tussen de opnames door konden de leden van het beginnersorkest nog een portretfoto laten maken door KVA-slagwerker Ron Rutten, die een kleine fotostudio had ingericht in het repetitielokaal.

Al met al werd het weer een hele geslaagde bijeenkomst, met leuke muziek, gespeeld door enthousiaste muzikanten, die resulteerde in het prachtige videoclip.

Beginnersorkest Opmaat wenst iedereen een Happy Halloween!