Traditiegetrouw vindt op de eerste zondag van het jaar altijd het KVA Nieuwjaarsconcert plaats. Vanwege de corona-pandemie, en de lockdowns die daar het gevolg van waren, kan er dit jaar geen Nieuwsjaarsconcert in de Lievekamp plaatsvinden. Samen met Dtv, die de registratie van het Nieuwjaarsconcert zou uitzenden, vonden we gelukkig een alternatief. 

Mini-orkesten

Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was om met het voltallige orkest te repeteren, werden na de zomervakantie twee gelijkwaardige mini-orkesten van maximaal 30 personen samengesteld. Ieder orkest zou, onder de bezielende leiding van onze dirigent Marc Kocken, een eigen repertoire instuderen. Deze muziekwerken zouden vervolgens in de Lievekamp worden uitgevoerd en opgenomen door Dtv. Op die manier hoopten we toch een Nieuwjaarsconcert te kunnen presenteren, weliswaar digitaal, maar toch met nieuwe muziek.

Mick van Haaren

De uit Heesch afkomstige singer-songwriter Mick van Haaren zou dit jaar, begeleid door het harmonieorkest, enkele zangnummers ten gehore brengen. Het bleef echter bij een repetitie, want daarna maakten de aangescherpte coronamaatregelen het onmogelijk om de plannen van de Nieuwjaarsconcert-commissie van Stadsharmonie KVA ten uitvoer ten brengen. Zelfs het allerlaatste idee om slechts één nieuw nummer te repeteren en in de Lievekamp op te nemen kon helaas geen doorgang vinden.

Alternatief Nieuwjaarsconcert

De Nieuwsjaarsconcert-commissie ging niet bij de pakken neerzitten. Uit de vele registraties van de afgelopen jaren werd een alternatief Nieuwjaarsconcert samengesteld. De compilatie, die werd gemaakt door KVA-bassist Sjoerd van den Berg en Edwin Siahaija (Fuse Business), wordt op zondag 3 januari on 13.00 uur uitgezonden op Dtv. Het concert wordt voorafgegaan door de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Wobine Buijs.

Stadsharmonie KVA wenst u veel kijkplezier en een voorspoedig en muzikaal 2021! 

Dtv via Ziggo: kanaal 41 | Dtv via KPN: kanaal 1339