Ondanks dat alle jubileumactiviteiten ter gelegenheid van het 185-jarig bestaan werden afgelast, vierde KVA op vrijdag 10 juli toch nog een klein feestje. Dit jaar niet het traditiegetrouwe concert van beginnersorkest Opmaat, het Studieorkest en de harmonie op het grasveld naast de Groene Engel. Wel werd het verenigingsseizoen afgesloten met een klein feestje voor alle leden van de vereniging. Vanwege de corona-maatregelen dit jaar helaas zonder de partners van de leden.

Jubilarissen en geslaagden

KVA-president Egbert van Ewijk zette tijdens de feestavond enkele jubilarissen in het zonnetje. Carina Joosten werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap. Naast de bloemen overhandigde Egbert haar de oorkonde en een speldje van de muziekbond dat wordt uitgereikt bij het 25-jarig lidmaatschap. Sietse Vloet en Pauline Westland werden in de bloemetjes gezet voor hun 12,5-jarig lidmaatschap. Ilse van der Lee, die ook 12,5 jaar lid is, was niet aanwezig.

Nadat de jubilarissen waren gehuldigd, deelde KVA-bestuurslid Mirjam Roode rozen uit aan de jeugdleden die waren geslaagd voor het theorie-gedeelte van het muziekdiploma A of B. Voor het A-diploma waren dat Kyran Zwiers, Thomas Ekkel, Yvaine Vloet, Joep van Rodijnen en Anne Marie Bollen. Hugo Slobben is geslaagd voor zijn B-diploma. De praktijkexamens voor de diploma’s A en B vinden na de zomer plaats.

Verrassing Joyce Vlak

Joyce Vlak is dit jaar tien jaar dirigent van het Studieorkest van Stadsharmonie KVA. Haar voorganger, Felix Verlaar, had het initiatief genomen om haar op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten. Alle leden van het Studieorkest hadden afzonderlijk een filmpje opgenomen terwijl ze allemaal hetzelfde muziekstuk speelden. Felix had dit bij elkaar gebracht en gemonteerd tot een prachtig eindresultaat. Joyce was aangenaam verrast. Van Egbert van Ewijk kreeg zij een prachtige bos bloemen voor haar inzet.

Spelletjes en quiz

Voor de jeugd waren er buiten wat spelletjes te doen. Bij de ijskar van Allesandro kon gratis ijs worden gehaald en voor de volwassenen was er ook de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk glaasje bubbels. Als afsluiting van de feestavond werd een KAHOOD-quiz gehouden met muziekvragen en vragen over de vereniging. De quiz werd gewonnen door Daphne van Bergen.

Nostalgie

In het repetitielokaal was een nostalgisch hoekje ingericht waar enkele historische foto’s en enkele jaargangen van de programmaboekjes van het KVA Nieuwjaarsconcert konden worden bekeken. In een andere ruimte draaide continu een DVD met fragmenten uit de rijke historie van de vereniging.

Blue Band

Door de Blue Band, die dit jaar het 22-jarig jubileum viert, werd een kort optreden verzorgd.